تبلیغات ، سپنج

مشاوره:

احتمالاً انسان مشورت کردن و نظرخواهی را پس از یادگیریِ برقراری ارتباط با دیگر هم نوعانش آغاز کرده است. امروزه معنای مشاوره یک فرآیند ادامه‌دار است که اگر برایش آغاز و میانه‌ای تعریف کنیم باز هم نمی‌توانیم هیچگونه پایانی برایش متصور شویم.

"گروه سپنج" به عنوان یک مرجع تخصصی در زمینه‌ی تبلیغات، مشاوره و راهنمایی را در صدر فعالیت‌های خود قرارداده و بر آن است تا در پیشبرد اهداف شما سهم به‌سزایی را ایفا نماید.

ذیلا خلاصه‌ای از وظایف مشاور و مشاوره را بررسی می‌کنیم:

 

زیر نظر گرفتن محیط:

برای پیشرو بودن باید دیده بانی کرد. بازار، رقبا و مشتریان از نقاط حساسِ محیط هستند. مشاور باید فرآیندی را طراحی کند که مراجعانش "ناخدای" کشتیِ اقتصادی زمینه کاری‌شان باشند.

مدل سازی:

مشاور می‌بایست با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده و نرم افزارهای موجود یا قابل تولید بومی، به مدل سازی بپردازد و ماکت و تمثیلی از آنچه باید اجرا شود را به تصویر بکشد.

نقشه‌ی راه:

با استفاده از اطلاعات و تجارب اخذ شده، دانش، مهارت و تجربه‌ی اندوخته، نقشه‌راهی را که مختصات حوادث مخرب و اتفاقات مثبت را نشان می‌دهد ترسیم کند.

چشم انداز سازی:

مثبت‌ترین نگاه به آینده و پروراندن افق‌های رویایی و محتمل در ذهن را چشم‌انداز سازی می‌گویند که آینده‌ای نزدیک را شامل نمی‌شود و بازه‌های زمانی 5 ساله و بیشتر را مد نظر قرار می‌دهد که نیازمند درک و بنا نهادن زیر ساخت‌هایی برای تحقق چشم انداز می‌باشد.

سناریو پردازی:

بررسی احتمالاتی با درصد به وقوع پیوستن گوناگون را شامل می‌شود. با استفاده از اطلاعات موجود، احتمالی را رشد می‌دهیم و سرانجام آن را بررسی و مطالعه می‌کنیم.

طراحی و شبیه سازی تهدیدهای احتمالی:

مشاور باید مانوری برای آمادگی در برابر احتمالات مخرب پیش رو طراحی و اجرا کند و ضعف‌های موجود را شناسایی کند.

پس‌نگری و آسیب شناسی:

با استفاده از ترسیم مسیر حرکت از شروع تا حال، الگوهای استفاده شده را می‌بینیم و ریشه‌ی مشکلات را در می‌یابیم و کل سیستم و مسیر، مورد آسیب شناسی قرار می‌گیرد.

 

مشاوره بازاریابی:

 

- معنا و مفهوم بازاریابی

بازارشناسی، بازارسازی و بازارداری سه ضلع مثلث بازاریابی یا به عبارتی دیگر بازارگردانی هستند. برای عرضه محصول یا خدماتی نوین، بازار، بررسی شده، خواسته ها و نیاز مردم سنجدیده و بهترین راه تامین این نیازها برگزیده می‌شود.

- وظایف مشاور بازاریابی

ابتدا نواقص را درک و رفع کرده سپس راه‌های برتری نسبت به رقبا و کسب سهم بیشتر از بازار و فروش بیشتر را ارئه می‌کند.

- طراحی و اجرای سیستم بازاریابی

- آسیب شناسی بازاریابی

متاسفانه این نگاه که گسترش فروش و بازاریابی، فقط برابر است با هر یک از مواردی مانند افزایش تعداد بازاریابان، تغییر قیمت و بسته بندی محصول، مساحت بیشتر تبلیغات محیطی، افزایش سبد محصولات و ... در حالی که باید در نگاه به هر سه ضلعِ بازاریابی(شناخت و ساخت بازار و بازار داری) تجدید نظر کرد.

- مشاوره بازاریابی در فضای مجازی

فضای مجازی از فروشگاه‌ها و خدمات‌دهندگان اینترنتی در حال اشباع است ولی چرا بعضی فروش و درآمد خوبی دارند؟ ولی بعضی دیگر با شکست مواجه می‌شوند؟ راز و رمز موفقیت چیست؟

- مشاوره بازاریابی در صادرات

عامل فرهنگ، نقش حیاتی در بازاریابی دارد و هر روش و راهکاری به طور عموم برای تمام مردم جهان قابل ارائه نیست. حتما باید فرهنگ مشتریان و مصرف کنندگان هدف را به خوبی شناخت و با آنان زندگی کرد. مشاور بازاریابی در امور صادرات، تمامی روش‌ و مدل‌ها را در مورد بازار هدف آن کشور و منطقه می‌سنجد و تغییرات لازم را در طرح و اجرا اعمال می‌کند.

 

روانشناسی و رفتارشناسی مشتریان

 

- معنا و مفهوم روانشناسی صنعتی (سازمانی)

شاخه‌ای از روانشناسی است که افراد، شرکت‌ها و سازمان‌ها را در زمینه روانشناسی و اقتصاد مورد بررسی قرار می‌دهد.

- معنا و مفهوم رفتارشناسی در اقتصاد

در نهایت صاحبان کسب و کار از روانشناسان صنعتی می‌خواهند که مشتریان در ذهنشان چه می‌گذرد و چگونه می‌توان آنها را به خرید یا استفاده از خدماتی خاص هدایت کرد تا مشتریان، وفادار و تبلیغ کننده‌ی آن ها باشند.

- فرآیند روانی تصمیم‌گیری، خرید یا استفاده از خدمات

کلیه مواردی که برای مصرف کننده عامل تهیج و جذابیت می باشد و آن ها را به خرید ترغیب می‌کند و در ناخودآگاه آن ها تاثیر می‌گذارد بی آن که خودشان از این ذهنیت آگاه باشند به طور مثال هنگامی که برای خرید به سوپر مارکت یا هایپرمارکتی می‌رویم در آن جا چندین برند مختلف از یک نوع محصول غذایی موجود است ولی بی آنکه مقایسه یا وقت خاصی را برای فکر کردن صرف کنیم برند مورد نظرمان را انتخاب می‌کنیم و در اغلب اوقات حتی با بالا رفتن قیمت انتخاب ما تغییری نمی‌کند و بیان گر این نکته است که ذهنیت مثبت ما نسبت به یک برند به سختی تغییر می‌کند و می توان این روند ذهنی را با مشوق‌های روانشناسانه طراحی، اجرا، تسهیل و تسریع کرد.

 

تحقیقات بازار

- معنا و مفهوم پژوهش و تحقیق در اقتصاد

تحقیقاتی که منجر به تولید سود بیشتر، کیفیت بهتر، گسترش بازار و مشتریان هدف بشود مد نظر در اقتصاد و کسب و کار است.

- معنا و مفهوم بازار

به مجموعه‌ی فروشندگان و خریداران که کالا یا خدماتی خاصی را خرید و فروش می‌کنند، بازار گفته می‌شود.

- تحقیقات بازار چیست؟

فعالیتی است اصولی و مدون جهت کسب اطلاعاتی روشن و واضح از مصرف کننده، مشتری، عموم مردم، توزیع کننده یا صاحبان کسب و کاری عام یا خاص یا " ترکیبی از چند مورد ذکر شده " با استفاده از متدهای متنوع و کارآمد که بیانگر ویژگی‌های محصول تولید شده یا خدمات ارائه شده می‌باشد.

کمک به اصلاح و بهبود محصولات و خدمات، بنا به نیاز و نظرات مصرف کنندگان که چالش‌ها و فرصت‌های جدید بازاریابی را نیز نمایان می‌کند. هر تحلیلگر یا کارشناسی به چنین اطلاعات طبقه بندی شده‌ای نیاز دارد.

تبلیغات ، سپنج 

 

آینده پژوهی (دلفی)

- معنا و مفهوم آینده پژوهی

مجموعه تلاش‌هایی است که با استفاده ازتجزیه و تحلیل منابع، الگوها و عوامل تغییر و یا ثبات، به تجسم آینده‌های بالقوه و برنامه ریزی برای آنها می‌پردازد. آینده پژوهی معلوم می‌کند که چگونه از دل تغییرات (یا تغییر نکردن) " امروز" ، واقعیت " فردا"تولد می‌یابد.

آینده پژوهی با بهره‌گیری از طیف وسیعی از متدها و عدم یک سو نگری به آینده به گمانه زنی‌های سیستماتیک و خردروزانه مبادرت نموده و به تصویرسازی متنوع از اتفاقات آتی می‌پردازد.

موضوعات آینده پژوهی دربرگیرنده گونه‌های ممکن، محتمل ومطلوب برای دگرگونی از حال به آینده می‌باشند.

 

- متدهای مورد استفاده در آینده پژوهی

دیده بانی آینده

دلفی

تجزیه و تحلیل روندها

تجزیه و تحلیل پیشران‌ها

سناریو پردازی

چشم انداز سازی

نقشه راه

پس نگری

مدل‌سازی

شبیه سازی

ترکیبی از روش‌های فوق

 

- ضرورت به کار گیری از علم آینده پژوهی در اقتصاد

" تصمیم گیری صرف به اتکای تجارب گذشته ‍‌" برای تصویر سازی چندین آینده محتمل غفلت از نگاه صحیح تغییرات آتی را در پی داشته و ما را با تلخکامی روبرو خواهد کرد.

عدم قطعیت در آینده برای بعضی، توجیه کننده عدم دور اندیشی و برای عده‌ای دیگر منبعی گرانبها از فرصت‌هاست.

در مورد آینده هیچ چیز یقینی و قطعی وجود ندارد و این از اصول اولیه آینده‌شناسی است. اما اصل دیگری هم وجود دارد که: انسان می‌تواند در سرنوشت آینده تأثیرگذار باشد. در این میانه دانشی زاده می‌شود که سعی می‌کند باپیش‌بینی عوامل موثر در تغییرات آینده به صورتی دوگانه، هم مهار تغییرات را در دست گیرد و هم جامعه را برای این تغییرات آماده کند.

آینده پژوهی فراتر از پیش بینی هست و ادعای پیش‌گویی هم ندارد. آینده ‌پژوهی هنر شکل دادن به آینده‌است، به آن شکل که آینده را می‌خواهیم. کسانی که این دانش را در دست دارند هم‌اکنون آینده جهان را به دلخواه و مطلوب خود، شکل می‌دهند.

می‌توان کشورها و جوامعی را مشاهده کرد که نتوانستند خود را با تحولات سازگار کرده و فروپاشیدند. چون ذات تغییر را درست نشناختند. آینده‌شناسی از این منظر دانش شناخت تغییرات است. شناخت آینده از حیاتی‌ترین علوم مورد نیاز هر انسانی است.

 

تمامی موارد مذکور تنها بخشی از مجموعه فعالیتهای "سپنج" در حوزه ارایه راهکارهای تبلیغاتی خواهد بود و صرفا به جهت آشنایی شما عزیزان با سرفصل برخی از موارد قابل اجرا در این مجموعه می باشد که امیدواریم با در اختیار گذاشتن آنها برای کسب و کار شما، بتوانیم دشواری های مسیر پیش روی شما را تا حد مطلوبی هموار نماییم.